In november 2014 verhuisden we met ons drie naar onze loft in een oude rubberfabriek in Deurne. De loft is onderdeel van een co-housingproject waar we samen met 10 andere lofts een binnentuin en zwembad delen.
Het is een echt zomerhuis, dat vraagt om veel wit en licht. Met behulp van verfkleur RAL9010 transformeerden we alle donkere basisstukken van de vorige bewoners tot een lichte, transparante leefruimte. Zowel op de boven- als de benedenverdieping kregen de houten vloeren een opknapbeurt en werden ze teruggebracht naar hun oorspronkelijke natuurlijke kleur. Het is echt verbazend wat een luchtig ruimtegevoel je krijgt door muren en vloeren naar een lichte kleur te herleiden. Terwijl deze ingreep voor zich sprak, had ik het veel moeilijker met de inrichting. Het is een cliché, maar je eigen huis inrichten is veel ingewikkelder dan dat van iemand anders. Dagen en maanden spookten verschillende scenario’s door m’n hoofd. Als je dagdagelijks met interieurs en interieuritems bezig bent is de keuze aan mooie dingen best wel groot en leg je de lat voor jezelf ook heel hoog.

Leonardo Da Vinci’s uitspraak ‘eenvoud is de ultieme verfijning’ kreeg uiteindelijk de bovenhand. Samen met een vriendin, architecte Sofie De Clercq, kwamen we tot een origineel wandmeubel dat enerzijds het bestaande keukenblok een logisch vervolg gaf en anderzijds de nodige verfijning en het designaspect in huis bracht. Pronkstuk van dit meubel is uiteraard het onder vrienden veelbesproken barkastje uitgevoerd in geperforeerde messing. Dit was een idee van Sofie en ik ben blij dat we hiervoor gegaan zijn. Het geeft ’s avonds een mooie gouden gloed, wat een warme en gezellige sfeer geeft. Het gouden of messing effect hebben we dan ook verder doorgetrokken in verschillende interieuritems zoals de Frama CPH lampen boven onze eettafel.

In magazines en in het TV programma ‘Baksteen in de maag’ wordt de inrichting van het huis onder de noemer Scandinavisch ondergebracht. Dit klopt ook wel. De Scandinavische interieurprincipes vind je er zeker in terug, mede ook door de keuze van licht kleurgebruik en gekende accessoires. Maar voor mij is het gewoon echt onze smaak en waar ik als interieuradviseur voor sta: breng het licht binnen, kies een aantal basiskleuren- en materialen en bouw hier je interieur mee op. Je kan dan bij de afwerking d.m.v. de juiste accessoires in de juiste kleuren een aantal leuke twists aanbrengen.

Verder kan je zien dat we, geheel tegen de trend in, geen planten hebben staan in onze leefruimte. Reden is dat we voldoende groene begroeiing van buitenaf zien waardoor de green trend en het natuuraspect toch in de inrichting zit.

Wil je meer info over co-housing en onze woning, kijk dan ook eens naar volgende link:

http://www.vier.be/baksteenindemaag/videos/aflevering-van-16-oktober/1333331

http://dc-dc.be/

Foto’s wandmeubel: Luc Roymans – www.roymans.com